0-4 68 min Jompa ass Söderman

Johan fick utgå på uppvärmingen p.g.a. sina benhinnebesvär, Petter fick hoppa in i mittförsvaret istället.
Laget: Hampus - Hultenius, Christian, Petter, Thomas G - Ole, Andreas Ch, Anders - Eric A, Ferna, Söderman
Avb: Jompa, Fremling, Nicky, Kevin, Johan J (med svåra benhinnesmärtor)
Matchen börjar ganska jämt där vi är lite mer spetsigare utan att få till det sista. Efter en kvart får vi en frispark en bit in på deras planhalva. Andreas slår den snabbt till Ferna som stillastående skjuter från 25 meter över målvakten och den dyker fint ribba in. Vi tar över spelet lite mer. Härlanda har en bra chans när det blir ett litet misstag i backlinjen gör att deras spelare rycker förbi Petter och kommer fri till höger men skjuter en bit utanför. Söderman får en långboll och hinner före försvararen i straffområdet och faller, domaren friar. Efter 25 minuter kommer dagens snyggaste anfall. Vår högerback Hultenius kombinerar med Eric på kanten och kommer ner till kortlinjen och slår ett litet för långt inlägg men vår vänsterback Thomas har fyllt på och slår in bollen på volley efter en hög stutts och där kommer Anders och sätter 2-0. Efter detta har Härlanda en bra period. De har framför allt ett par farliga skott från straffområdet men skotten går strax utanför eller så räddar Hampus. När det är 5 minuter kvar kommer vi i anfall och Anders passar Ole som strax utanför straffområdet som skjuter vid stolproten och vi leder med 3-0 i paus.
Det verkade som det sista målet tog musten ur Härlanda, i andra halvlek orkade de inte med ett enda riktigt anfall. De kommer till mitten av vår planhalva men inte längre. Vi skapar en del bra lägen, vi kommer 3 mot 2 men Jompa blåses av för offside. Söderman får bollen centralt och slår en djupledsboll till Jompa. Målvakten ser ut att hinna först men Jompa hinner och chippar bollen över målvakten. Våra ytterbackar kommer gång på gång på kanterna och vi skapar många chanser men får inte till avsluten. Söderman får ett öppet läge efter en retur men bollen går strax utanför.
Vi vinner med 4-0. Resutatet känns rättvist. Första halvlek var ganska jämn där vi var något bättre men 3 mål övervikt var en bra utdelning för oss. I andra halvlek var det mer eller mindre spel mot ett mål, då borde vi gjort flera mål. Gott att börja med 3 poäng.